Kontakt os


 

DR lancerer næsten gratis mobil-afstemninger
Torsdag 10. juli 2008
Af Karsten Jensen
 
DR har udviklet et program til mobiltelefoner, som kan gøre det næsten gratis at deltage i afstemninger i DR's udsendelser. Det bliver lige nu brugt med i 'Sommer Summarum' på DR1.

DR har udviklet et program til mobiltelefoner, som kan gøre det næsten gratis at deltage i afstemninger i DR's udsendelser. 'Summeren', som programmet hedder, bliver for øjeblikket testet med succes i DR's sommertilbud til børn på DR1, 'Sommer Summarum'. Her kan børn deltage i afstemninger og indsende kommentarer for cirka tre øre - en pris, der er betydeligt lavere end sms-afstemninger ellers.

I en af de allerførste afstemninger med 'Summeren', valgte Sommer Summarums seere med 76 procent Spiderman som deres bedste sommerven, mens Batman blev foretrukket af 24 procent.

Hidtil har DR været meget tilbageholdende med mobilafstemninger til børn, men med de væsentligt lavere priser, kan børn nu i stigende grad blive aktiveret og inddraget, når de bruger DRs indhold. Vel at mærke uden nævneværdige konsekvenser for mobilregningen.

"Hverken børn eller forældre skal bekymre sig, når børnene leger med DR. Det skal være lige så trygt for børnene at sende mobilbeskeder til DR, som det er at bevæge sig rundt i vores børneunivers på dr.dk - og med 'Summeren' er vi rigtig godt på vej," siger DR's mediedirektør Lars Grarup.

Det er nemt at hente og bruge 'Summeren'. Man skal blot sende en sms med teksten Summeren til 1212 (alm. SMS-takst), hvorefter man får tilsendt et link, som man kan hente 'Summeren' fra. 'Summeren' bliver hentet lige så let, som man henter mobilspil og ringetoner. DR opkræver ingenting for at hente eller bruge 'Summeren'. De cirka tre øre, som en afstemning koster at deltage i, bliver derfor betalt til brugerens teleoperatør. (Se priseksempel for Sommer Summarum nederst).

Grunden til, at prisen er betydeligt lavere end i SMS-afstemninger, er, at der med 'Summeren' bliver takseret for dataoverførsel og ikke for SMS-trafik. Det betyder, at man kun betaler et beskedent beløb for at hente og opdatere programmet samt at deltage i afstemningerne.

Lars Grarup ser gode perspektiver i 'Summeren':

"De første resultater fra 'Sommer Summarum' er meget positive. Selvom der er tale om en test med et begrænset antal mobiltelefonmodeller, er der indtil videre over 3500, der har ønsket at få 'Summeren' på deres telefon. Det giver os en god feedback direkte fra de børn og unge, som er programmernes målgruppe, og samtidig tilfører det udsendelserne et interessant interaktivt element. Derfor vil vi også se på, om der er andre programmer, hvor vi med fordel for både brugerne, altså i dette tilfælde børnene, og for DR kan anvende 'Summeren'," siger Lars Grarup.

Indtil videre er der sendt over 650 kommentarer til 'Sommer Summarum' og flere af børnenes ideer er allerede taget med i programmet. Samtidig kan man med 'Summeren' også se, hvad de andre har skrevet, hvilket er med til at skabe en form for virtuelt fællesskab for børnene. Fordi 'Summeren' endnu ikke færdigudviklet, er det ikke alle mobiltelefoner, der kan bruges.

FAKTA

Som sagt takseres brug af Summeren hos teleoperatørerne som datatrafik og ikke SMS. Med andre ord betaler brugeren for, hvor mange byte, der hentes. Prisen for forbruget afhænger af brugerens abonnement hos teleoperatørerne, som typisk opkræver omtrent 10 kroner pr. Mb. Fordi de data, man sender og henter, er meget små, bliver den samlede udgift meget lille.

Herunder er et priseksempel for 'Sommer Summarum', hvor brugeren deltager i en quiz eller sender kommentarer to gange i hver af de 30 udgaver af 'Sommer Summarum', altså i alt 60 afstemninger. Inklusiv download af 'Summeren' vil dette koste i alt seks kroner.

Hente 'Summeren'
Størrelse i kilobyte*. 70
Antal gange: 1
Antal gange pr. dag: -
Totalpris i øre**: 70

Send kommentar/ deltag i quiz
Størrelse i kilobyte*: 4
Antal gange: 30
Antal gange pr. dag: 2
Totalpris i øre**: 240

Opdatere programindhold
Størrelse i kilobyte*: 10
Antal gange: 30
Antal gange pr. dag: 1
Totalpris i øre**: 300

I alt 610 øre.

*1 megabyte svarer til 1.024 kilobyte.

**Priseksemplet er baseret på en pris på 10 kr./Mb.

Regneeksempel foretaget af DR for brug af Summeren i DRs 'Sommer Summarum'


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002