Kontakt os


 

YouSee køber Guldborgsund Kommunes antennevirksomhed
Fredag 27. juni 2008
Af Karsten Jensen
 
Den 1. august 2008 overtager YouSee Guldborgsund Kommunes antennevirksomhed med ca. 13.000 tilsluttede husstande.

”Vi glæder os til at modernisere nettet, som vi i dag leverer tv-signaler til. Indtil videre bibeholder vi det nuværende udbud af produkter, men med moderniseringerne vil udbuddet på sigt blive langt større og til konkurrencedygtige priser. Vi ser blandt andet frem til at kunne tilbyde vores kunder valget mellem flere programpakker og nye digitale tv-tjenester, herunder Video on Demand”, siger Niels Breining, adm. direktør for YouSee.

YouSee betaler 75 mio. kr. for den kommunalt ejede antennevirksomhed, der leverer tv-signaler, bredbånd og IP-telefoni i Nykøbing Falster, Sakskøbing og Guldborg. YouSee kender allerede virksomheden via datterselskabet Dansk Kabel TV, der i dag leverer bredbånd og IP-telefoni til antenneanlægget. Frem til 1. oktober 2008 vil det fortsat være kommunen, der står for den daglige drift og kontakt til kunderne. Derefter forventes YouSee at overtage administrationen af kunderne.

Guldborgsund Kommune har valgt at sætte sin antennevirksomhed til salg efter en samlet vurdering af virksomhedens fremtidsmuligheder og begrænsninger. Salget gennemføres også, fordi Guldborgsund Kommune kun har omkring en tredjedel af kommunens borgere som kunder. De resterende borgere har ikke haft mulighed for at blive kunder, da Guldborgsund Kommune - bl.a. på grund af konkurrenceforholdene på markedet og behov for investeringer - ikke har haft intentioner om at udvide den kommunale antennevirksomhed til at dække hele kommunen. Det har også spillet ind, at det ikke er en kommunal kerneaktivitet at drive denne form for virksomhed.

”Handlemulighederne under kommunalt ejerskab er meget begrænsede i forhold til den konkurrence, der er på markedet. Den er vi slet ikke gearet til. Derfor er vores vurdering, at kommunens antennevirksomheds levedygtighed og udviklingsmuligheder er bedst sikret under friere rammer i et privat ejerskab,” siger Kaj Petersen, borgmester i Guldborgsund.

I forbindelse med overtagelsen er to medarbejdere, der er tilknyttet Guldborgsund Kommunes antennevirksomhed, tilbudt fortsat ansættelse i kommunen.
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002