Kontakt os


 

DR Update ud på DTT
Mandag 18. februar 2008
Af Karsten Jensen
 
DR lancerer i morgen den 19. februar DR Update på digitalt tv (DTT). Hermed får Danmark sin første nye tv-kanal på det jordbaserede, digitale sendenet. DR Update har haft succes på nettet - og kommer nu ud til endnu flere. Kanalens format bliver samtidig ændret lidt så loopet kommer op på seks minutter.

Fra tirsdag 19. februar kl. 12 har alle danskere mulighed for at se DR Update på deres tv, hvis de har en digital dekoder. DR Update bliver således den første nye kanal på det digitale sendenet, som bliver Danmarks bærende tv-infrastruktur, når det analoge net lukkes i november 2009. DR Update vil også som tv-kanal levere korte, kompakte nyhedsindslag med løbende opdatering - samt live nyhedsdækning ved vigtige begivenheder.

"Vi er rigtig glade for at kunne tilbyde DR Update som digital tv-kanal - det er en klar styrkelse af vores nyhedstilbud. At levere kvalitetsnyheder til danskerne på alle relevante platforme og formater er selvfølgelig en kerneforpligtelse for DR," siger DRs mediedirektør, Lars Grarup.

Som en del af efterårets aftale om det digitale jordbaserede sendenet har DR fået mulighed for at sende flere tv-kanaler til alle danskere. DR Update er det første af DRs nye kanaltilbud på det digitale sendenet - senere følger bl.a. en børne-/historiekanal.

"At tilbyde DR Update som DTT-kanal er et oplagt skridt for os, ikke mindst i betragtning af DR Updates store succes på nettet, med over en halv million brugere om måneden. Vi er sikre på, at DR Update som selvstændig tv-kanal vil være et rigtig godt og relevant nyhedstilbud til danskerne," siger Lars Grarup.

DR Update vil sende alle døgnets timer - undtagen kl. 17 til 19.30, hvor primetime nyhedsprogrammerne på DR og TV 2 sendes med tegnsprogstolkning. Det drejer sig om DR2 Deadline kl. 17, TV 2 Nyhederne kl. 18, DR1 TV Avisen kl. 18.30 og TV 2 Nyhederne kl. 19.

"Det er klart, at vi arbejder på, at kanalen på sigt skal sende døgnet rundt, og vi regner med at det sker, når resten af DTT går i luften i 2009. Indtil da synes vi, at vi har fundet en rigtig god model. Dels øges kendskabet til tilbuddet om tegnsprogstolkning af DRs og TV2’s nyhedsudsendelser på DTT, og samtidig udnytter vi vores del af pladsen på det digitale sendenet bedre. Vi sikrer, at danskerne får et stærkt tilbud om nyheds-tv i alle døgnets timer på DTT," uddyber Lars Grarup.

"Vi vil naturligvis foretage de små, nødvendige justeringer af DR Updates format, som danskerne kender det fra nettet, så den fungerer optimalt som tv-kanal. F.eks. tilpasser vi loopet med nyhedshistorier så det typisk varer omkring 6 minutter, ligesom vi sikrer, at billedkvaliteten er i top, også til det store fladskærms-tv.

Til gengæld har DR Update på nettet som bekendt en række features, der er ’født til nettet’. Vi forventer selvfølgelig at kunne skabe synergi imellem DR Update på tv og på nettet, og dermed levere et endnu stærkere nyhedstilbud til danskerne," slutter Lars Grarup.

Baggrund: DR Update som digital tv-kanal

DR Update er en ’must carry’ kanal, der ikke koster noget ud over licensen. Der vil blive etableret en hjemmeside under dr.dk, der forklarer, hvordan antenneforeninger kan få nem adgang til DR Update, uden store administrative arbejdsbyrder.

DR Update får desuden Danmarks hurtigste tekst-tv med nyheder, i form af en ’slank’ udgave af tekst-v fra DR1/DR2, hvor kun nyhedssiderne er taget med. Derfor vil søgningen foregå hurtigere.

I dag findes der omkring 700.000 apparater, der vil kunne modtage DR Update på det digitale sendenet fra tirsdag den 19. februar - baseret på Brancheforeningen Digitale Mediers angivelse af, at der er solgt cirka 300.000 digitale tunere, hvortil kommer cirka 400.000 tv-apparater med indbygger tuner.

En digital dekoder koster i dag fra ca. 400 kr.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002