Kontakt os


 

Tre nye amerikanske tv-serier på TV 2
Fredag 28. december 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fra årsskiftet tager TV 2 hul på tre amerikanske serier, som alle bliver vist i den bedste sendetid søndag og onsdag aften. Det drejer sig om krimiserien 'Criminal Intent', dramaserien 'Dirty Sexy Money' (foto) og komedieserien 'Californication'.
TV 2 lægger ud med den prisbelønnede krimiserie 'Criminal Intent' søndag 30. december kl. 20, og onsdag 2. januar er der premiere på den stjernebesatte dramaserie 'Dirty Sexy Money' og den kontroversielle komedieserie 'Californication' kl. 21.20.


I 'Criminal Intent', der begyndte i 2001 og lige nu kører på syvende sæson i USA, møder seerne et ganske særligt hold af kriminalbetjente, som tager sig af de uopklarede sager, ingen andre tør eller har lyst til at røre ved. Med evner, indblik og intuition, der ikke lader Sherlock Holmes noget efter, sætter Robert Goren sig hans partner, Alex Eames, næsen i sporet - og de helmer ikke, før forbryderne er bag lås og slå.

Robert Goren spilles af Vincent D'Onofrio, kendt fra bl.a. 'Men in Black', 'Ed Wood', 'JFK' og 'Full Metal Jacket', mens hans noget nær perfekte partner, Alex Eames, spilles af Kathryn Erbe, kendt fra bl.a. fængselsserien 'Oz'.


Både Blake Carrington og J.R. Ewing kan godt gå hjem og lægge sig - alene - for dramaserien 'Dirty Sexy Money' fra 2007 slår både 'Dollars' og 'Dallas' med adskillige længder. Hedder det i hvert fald fra TV 2's presseafdeling. Seriens omdrejningspunkt er det ufatteligt velhavende Darling-dynasti, hvor familiemedlemmerne har en ganske særlig evne til at havne i dårligt selskab. Der skal et mirakel til, hvis familien skal holdes ude fra både skandale-pressen og fængslet, og det mirakel hedder Nick George. Nick er advokat og han "arver" mere eller mindre ufrivilligt Darling-familien efter sin far, der fungerede som dynastiets advokat i årtier - og bogstavelig talt betalte for det med både liv og sjæl.

Nick George spilles af Peter Krause, kendt fra dramaserien 'Six Feet Under', og som familien Darlings ukronede regentpar, Tripp og Letitia, ses to af USA's store stjerner, Donald Sutherland og Jill Clayburgh.


Mens 'Dirty Sexy Money' svælger i skandaler, så vælter komedieserien 'Californication' fra 2007 sig i sprut, stoffer og sex ad libitum. Seriens omdrejningspunkt er den selvoptagede forfatter Hank Moody, der er hårdt ramt af livet som sådan - og for det meste er det selvforskyldt. Han er delefar til en teenage-datter, dybt forelsket i sin eks, og hans karriere som skribent trænger voldsomt til opmærksomhed, hvis Hank fortsat skal kunne kalde sig forfatter med god samvittighed. Hank Moody repræsenterer den "moderne" mandetype, som nægter at blive voksen og tage ansvar og ser sig selv som verdens navle. Og han dulmer sine sorger, sin dårlige samvittighed og sit smuldrende talent med sprut, stoffer og sex i helt utrolige mængder.

Allerede ved premieren i USA i august 2007 tiltrak 'Californication' sig stor opmærksomhed, for serien skildrer Hank Moodys udsvævende liv lige på og hårdt - og uden at tage hensyn til sarte sjæle. Hovedrollen spilles af David Duchovny, som overraskede alle med at vende tilbage til tv-skærmen efter at have helliget sig filmproduktion i en årrække. Duchovny kunne imidlertid ikke stå for den mageløse Moody - og han var solgt, da han havde læst manuskriptet.


Foto: Fra venstre: Samaire Armstrong som Juliet Darling, William Baldwin som Patrick Darling, Bellamy Young som Ellen Darling, Peter Krause som Nick George, Glenn Fitzgerald som Brian Darling, Jill Clayburgh som Letitia Darling, Seth Gabel som Jeremy Darling, Donald Sutherland som Tripp Darling og Natalie Zea som Karen Darling i den amerikanske dramaserie 'Dirty Sexy Money' fra 2007.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002