Kontakt os


 

DR's børneprogrammer sælger i udlandet
Fredag 28. december 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Udenlandske tv-stationer er for alvor begyndt at efterspørge DR's børneprogrammer, og de seneste måneder har DR International Salg underskrevet en række internationale kontrakter. Det er især DR's drama- og fiktionsserier til de yngste, der sælger, men også dokumentarfilm for børn bliver afsat til udlandet.
"Salget af børneprogrammerne er begyndt at rykke, og vi skriver også kontrakter med flere lande, vi ikke har handlet med tidligere. En del af forklaringen skal findes i, at DR de seneste år har produceret mere børnefiktion, men også at vi slår mere på børneudsendelserne i vores kataloger," forklarer chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø.

Televisió de Catalunya i Spanien har netop købt 10 små H. C. Andersen-eventyrfilm samt fiktionsserierne 'Julie' og 'Lysets nøgle'. Sidstnævnte serie er ligeledes blevet købt af Slovenien, ligesom slovenske børn og unge også har udsigt til at skulle se serierne 'Max' og 'Danni'. Slovenerne har allerede for et stykke tid siden købt DR's julekalender fra sidste år, 'Absalons Hemmelighed'.

Nederlandsk tv har investeret i DR's dramaserie 'Danni', og tjekkisk fjernsyn har købt dramaserien 'Lysets nøgle' samt 10 korte dokumentarer om børns leg over hele verden. Serien går under titlen 'Small Faces' og er produceret af Mette Mailand, og dokumentarerne er faktisk ved at blive lidt af et eksporthit. For den arabiske tv-station Aljazeera Children har også købt serien, der tidligere er blevet afsat til Polen, Tyrkiet, Brasilien og Letland.

Letterne har for øvrigt også netop købt Laila Hodell og Bertel Tornes dokumentarfilm 'Biernes By', der fortæller om biernes eventyrlige verden.

”Ligesom DR planlægger at åbne en børnekanal, får flere og flere udenlandske tv-stationer det også, og det er en del af forklaringen på, at salget af DR-børneprogrammer stiger. Men der er også mange, der fremhæver, at kvaliteten på programmerne er høj,” siger Helene Aurø.


Foto: Serien Danni med Sebbe (Frederik Dam Wetterstein) og hans forældre, der spilles af Camilla Bendix og Nikolaj Lie Kaas, skal nu vises i Spanien og Nederlandene. Fotograf: Ulla Voigt


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002