Kontakt os


 

DR og TV 2 deler Laudrup-programmet
Torsdag 27. december 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
TV 2 og DR har aftalt at standse den retssag, der i sidste uge forhindrede TV 2 i at vise Skandinavisk Film Kompagnis to tv-film om Laudrup-brødrene og deres familie. En retssag kunne være trukket ud i flere år, og alle parter var interesseret i at finde en mindelig løsning på de rettighedsproblemer, der i første omgang hindrede visningen. Nu viser DR1 første afsnit af filmen den 2. januar, og TV 2 viser 2. afsnit dagen efter, den 3. januar. Filmene vil senere blive vist i sammenhæng på begge tv-stationer.
Michael Meyerheim, medtilrettelægger af programmerne, siger: "Det er en fantastisk løsning. Vi, der har arbejdet med filmen, er usigeligt lettede. Både DR og TV 2 har vist storsind ved at sætte hensynet til seerne højest."

DR's mediedirektør Lars Grarup er også meget tilfreds med løsningen, og siger: "Udsendelserne om Laudrup-familien er helt unikke, fordi det er lykkedes tilrettelæggeren Michael Meyerheim at komme meget tæt på familien og derigennem har han fået mulighed for at fortælle nye, personlige historier fra et fodboldliv i og udenfor rampelyset. I DR glæder vi os til at sende første del lige efter nytår - og jeg er sikker på, at et stort dansk tv-publikum vil kigge med fra første række."

TV 2's programdirektør Palle Strøm glæder sig også over kompromisset. Han siger: "Historien om familien Laudrup er på mange måder en af de historier, der binder os danskere sammen. Jeg er glad for, at vi med dette kompromis får programmerne afsted til seerne efter nogle usædvanlige omstændigheder."

Det er Skandinavisk Film Kompagni, der har produceret de to film 'Laudrup - en dansk familie' og direktør Erik Stephensen siger: "Vi er utroligt glade for, at begge TV-stationer har vist lyst og vilje til at skrinlægge konflikten. Sagen har jo ikke gjort forventningerne mindre, så nu glæder vi os, om end med en vis præstationsangst, til at vise begge film."


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002