Kontakt os


 

'Antiglobetrotter' - en rejsetrilogi på trods
Onsdag 28. november 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Simon Kvamm bryder sig ikke om at rejse. For at udfordre sin egen magelighed har han sagt ja til at tage til Afrika. Han skal lave tv om ungdomskultur under overskriften 'Antiglobetrotter'. Det er blevet til en serie på tre afsnit; det første på lørdag den 1. december på DR1.

Det er første gang Simon er udenfor Europa og USA, og kulturchok og vanvittige kontraster står i kø for at komme til.

'Antiglobetrotter' er en rejsetrilogi, som kaster Simon Kvamm rundt i en manege bestående af dødelig alvor og falden på halen komik. Det er sushi og trøstesløs slum. Det er børn født med HIV, blandet med engelsk fodbold. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

I 'Antiglobetrotter' er Simon i Kenya, Tanzania og Uganda. På overfladen handler det om skuespil, musik og radio – områder som Simon hjemmevandt styrer. Forskellen er bare, at han nu er på udebane.

Magelighedsmennesket Simon Kvamm bliver i første program kastet ud i den afrikanske slum. På sin første dag i Kenyas hovedstad Nairobi går han rundt med en teatertrup for at sætte plakater op i et slumkvarter. Plakater der reklamerer for et teaterstykke han selv er med i. Det handler om ’...at man kraftedermaneme ikke må gifte sin 13-årige datter væk. For det sker derude’. Truppens skuespillere bor selv i slummen og lever typisk for en dollar om dagen. Simon er indkvarteret 15 minutter derfra på et luksushotel.

I seriens andet afsnit mødes Simon Kvamm med en lokal gruppe hip hop’ere i det nordlige Tanzania. Ideen er at se om klicheen ’mødes i musikken’ også kan bruges her. Det holder hårdt, for mens Simon ikke dyrker improvisationens kunst er hip hopperne freestylere som stort set ikke øver sig. Uden strøm og varmt vand presses den danske antiglobetrotter ud, hvor han ikke længere synes det er sjovt.

"Jeg vil helst bare hjem". Sådan lyder omkvædet stort set i tredje afsnit.

Simon Kvamm er ikke i overskud, da han begiver sig ud på en længere køretur op i det nordlige Uganda. Han skal lave et 15 minutters radioprogram til en radiostation, som har tre millioner lyttere. Menneskeligt bliver det en krævende opgave for ham. Han skal følge to børn født med HIV, stille op til underholdende interview og samtidig være vært på 'Antiglobetrotter'.

Det tre afsnit á en halv times varighed er produceret af Easy Film for DR1 med Ole Tornbjerg som producer og Jan Bacher Dirchsen som tilrettelægger.

Første program sendes på DR1 lørdag d. 1. december 2007 kl. 13.45 - og genudsendes efterfølgende torsdag aften kl. 23.45.


Fotograf: Thomas MarottFunktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002