Kontakt os


 

Nordisk børne-tv festival starter i dag
Onsdag 6. juni 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Nordisk Barne-tv Festival (NBF2007) indledes i dag i Ebeltoft. På fesivalen mødes nordiske tv kommercielle og public service tv-stationer – samt uafhængige børne-tv producenter i fem intensive dage.
På festivalen præsenteres de bedste fakta-, fiktions-, magasin-, underholdnings- og animations-programmer, som konkurrerer om prisen 'Bedste Nordiske Børne-tv program'.

I år er halvdelen af de nominerede bidrag produceret af private produktionsselskaber. Blandt de danske nomineringer finder man blandt andet 'Det dér om musik', 'Barda' og 'Teddy United'. Vinderne afsløres på NBFs hjemmeside www.nbtvfestival.com mandag den 11. juni.

NBF er det største eksisterende forum for børne-tv produktion i hele Norden.

I løbet af festivalen bydes der på forelæsninger, paneldiskussioner, workshops og screeninger.

Årets tema er 'Hvem er der dér børn egentlig?' og fokus er på hvordan tv-producenter, manusforfattere og program-medarbejdere skal kunne nå fremtidens unge tv-generation, som helt ubesværet allerede har taget de nye medier i brug.

"Børn er multimedie- og multi-platform brugere, og den store udfordring for alle, der beskæftiger sig med børne-tv, bliver fremover, hvordan man skal nå sit publikum på såvel tv-skærmen som andre skærme", siger festival koordinator Lisbeth Mathiesen.

Festivalen arrangeres af 'Foreningen Nordisk Barne-tv Festival', hvis mål blandt andet er at arbejde for den fortsatte udvikling af og opmærksomhed omkring børne-tv i Norden samt at højne statusen for børne-tv-produktion. NBF ønsker at nå en større gruppe af mennesker i branchen og tiltrække flere private producenter, manusforfattere og andre kreative.

Mere information om NBF, festival-program og de nominerede bidrag kan findes på: www.nbtvfestival.com


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002