Kontakt os


 

'Absalons Hemmelighed' hitter i udlandet
Torsdag 31. maj 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DRs tv-julekalender fra sidste år, 'Absalons Hemmelighed', er ved at blive lidt af et eksporthit.
Traditionelt bliver DRs 24 nedtællings-udsendelser til juleaften ikke vist på udenlandske tv-kanaler, men det tegner anderledes for julefortællingen fra 2006. Her kunne seerne stifte bekendtskab med Cecilie, Hubert og Ida, der bor på toppen af et stormagasin i det indre København.

For godt en måned siden skrev DR Internationalt Salg kontrakt med Sloveniens tv, om at stationen kan vise serien, og nu har yderligere tre tv-stationer sat deres autograf på en kontrakt.

NRK i Norge har købt ’Absalons Hemmelighed’ til deres hovedkanal NRK1 og som julehistorie på en børnekanal, mens SVT i Sverige vil vise de 24 afsnit på deres Barnkanalen.

Også polakker over store dele af verden har nu udsigt til at skulle følge Cecilies jagt på mirakelkuren, der kan gøres hendes svagelige lillesøster rask.

Den polske tv-station TVN i Warszawa har netop skrevet kontrakt med DR, om at ’Absalons hemmelighed’ skal vises på deres kabel- og satellitkanal, der sender programmer til polakker over hele kloden.

Også de 56 afsnit af DR-serien ’Taxa’ og serien ’Edderkoppen’ er med i DRs handel med den polske tv-kanal, og dermed har Herman fra City-Bilen, Lizzie og Taxa-Mike også udsigt til at skulle tale polsk.

’Absalons Hemmelighed’ er produceret af DR TV-Drama, og Maya Ilsøe var hovedforfatteren bag den.

”Selv om tv-kalenderudsendelser er et meget nordisk fænomen, havde vi store forventninger til salget af ’Absalons Hemmelighed’ på forhånd, og det er dejligt at se, at de nu bliver indfriet. Generelt er der internationalt stor efterspørgsel efter programmer til en yngre målgruppe. Samtidig indeholder serien spænding, mystik og en beskrivelse af søskendes forhold til hinanden, og den cocktail kan de udenlandske tv-stationer godt lide. De roser også kvaliteten af ’Absalons Hemmelighed’ til skyerne,” siger chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø, der tror på, at flere lande skriver under i nærmeste fremtid.

Tv-stationer i Frankrig, Italien, Finland, Tyskland, Tjekkiet og Nederlandene har for øjeblikket bånd til gennemsyn og overvejer, om de vil købe serien.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002