Kontakt os


 

DR’s 'Musikprogrammet' spares væk – frygt for public service-kontraktbrud
Lørdag 26. maj 2007
Af Karsten Jensen
 
Egentlig var det meningen, at DR – trods spareplanerne - ville tilføre flere midler til DR Musik, hvilket også ligger i tråd med public service aftalens krav om øget fokus på kulturen. Men nu er der udsigt til at tv-transmissioner fra Det Kongelige Teater, dækningen af Danish Music Awards og den elektroniske Public Service festival ophører. DR’s ’Musikprogrammet’ med Anja Pil Overby (foto) lukker også, og dermed forsvinder det eneste faste ugentlige tv-program, der seriøst beskæftiger sig med den rytmiske musik. Endvidere er det studentikose ’Liga DK’ også i fare for at lukke.
Redaktør, Jon Adelsten, skriver - på vegne af flere medarbejdere i DR Musik - i personalebladet DRaaben, at der kan være frygt for, at DR er ved at bryde public service kontrakten.

”DR2’s eneste faste dækning af musik, ’Musikprogrammet’, nedlægges allerede fra efteråret. I stedet skal musikken - inklusive den klassiske - dækkes i otte-ti DR2 Temaer spredt i 2008, der, som det er lagt frem nu, kommer til at betyde færre sendetimer, end ’Musikprogrammet’ og DR2s nuværende temaer om musik tegner sig for nu. På DR1 er skæbnen for ’Boogie’ og ’Liga’ fortsat uvis i 2008,” skriver Jon Adelsten.

Ovenstående lukning er dermed en væsentlig reduktion af dækningen af musikkulturen på tv, hvor der nu ikke længere findes et journalistisk fast program om et af danskernes største kulturforbrug - musikken.

Jon Adelsten skriver: ”Vi frygter, at vi som musikformidlere fremover ikke længere har mulighed for at behandle vores stofområde på baggrund af ordentlig journalistisk research, at musikken reduceres til underholdning eller kun bliver dækket som bredere kultur på tv, og at bredden med udenlandske - og mindre navne svigtes i de større anlagte DR2 Temaer.”

Adelsten stiller spørgsmål ved om DR overholder public service kontrakten og forpligtelsen på musikområdet. Ifølge DR’s Ole Mølgaard, DR Medier, er svaret ”ja”:

”For så vidt angår oversigten over tv’s musikdækning, så må jeg beklage misforståelsen om, at musikken - inklusiv den klassiske - kun vil blive dækket i 8-10 temaer på DR2 i 2008. Det er ganske enkelt ikke korrekt. Vi vil samlet komme til at udsende betydeligt mere musik på tv.

På DR1 vil ’Boogie’ leve videre. Og bliver det muligt, vil seerne også møde ’Liga’,” forklarer Mølgaard og fortsætter:

”På DR2 vil antallet af musiktimer stige i forhold til i år. Der vil blive tale om både temaer, enkeltprogrammer, koncerter og journalistiske portrætter af betydende solister og bands. Med public service-kontrakten har vi indgået en aftale om, at antallet af udsendelser med musik på tv skal øges.

Det lever vi op til, og i øjeblikket arbejder vi på fuld kraft med at tilrettelægge rammer, således at vi fremover udnytter musikbegivenheder og diverse DR-events samt DR-ensemblernes virksomhed langt mere effektivt på tværs af platforme - herunder også tv. Endelig vil en række underholdnings- og musikprogrammer, som produceres af eksterne producenter, tælle i det samlede musikregnskab på tv.”


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002