Kontakt os


 

Iransk tv køber dokumentarer fra DR
Fredag 27. april 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En stribe af DR's dokumentarprogrammer kommer nu på tv-skærmen på Irans nationale tv-station, Islamic Republic of Iran Broadcasting (IRIB). Iranske opkøbere har netop underskrevet en kontrakt med DR Internationalt Salg om at købe en dokumentarpakke med syv forskellige DR-dokumentarudsendelser, der nu skal oversættes til farsi.
Iranerne har blandt andet købt udsendelsen ’De falske børn’. Programmet viser, hvordan mange flygtningebørn er blevet familiesammenført til Danmark med falske forældre, og udsendelsen følger otteårige Yousef fra Irak.

Iranerne skal også se dokumentaren ’Organer til salg’, der har vundet en Guldnymfe på tv-festivalen i Monaco og handler om såkaldt organturisme. Udsendelsen følger en 40-årig dansk mand med nyreproblemer, der beslutter sig for at rejse ud i verden for at skaffe sig en ny nyre fra en fattig donor.

Blandt de øvrige DR-titler, der nu skal vises blandt de næsten 70 millioner iranere, er ’Inuit Eksperimentet’ - optaget på Grønland, ’Det Andet Europa’ om den illegale indvandring i Europa og ’100 års tavshed’ om Namibia og hererofolkets kranke skæbne. Derudover har iranerne også skrevet kontrakt om at vise undervisningsserien ’Det globale miljøs historie’, der efterhånden har været vist i 50 lande verden over.

”Det er første gang - i hvert fald i nyere tid, at DR's programmer er blevet solgt til Iran. De har tidligere bedt om at få udsendelser til gennemsyn, men de har ikke købt før,” forklarer chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø.

Hun fortæller, at iranerne er interesserede i DR-programmerne, fordi de - godt nok med afsæt i Danmark - alle sætter fokus på globale emner og problemer, og fordi de finder, at kvaliteten er høj.

Også flere andre lande i Mellemøsten viser stor interesse for DRs programmer lige nu, forklarer Helene Aurø.

”Den verdenskendte tv-station Aljazeera i Qatar har netop åbnet en dokumentarkanal, og de har for øjeblikket 32 programmer fra DR til gennemsyn. Derudover har Libanon også netop købt serien ’Det Globale Miljøs historie’ og programmet ’Det Andet Europa’, oplyser hun.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002