Kontakt os


 

Miljøserie fra DR får stadig priser
Torsdag 26. april 2007
Af Karsten Jensen
 
En af DR's mest eksporterede programserier i mange år fortsætter samtidig med at høste internationale priser.
For anden gang på godt en måned har serien ’Det globale miljøs historie’ hjembragt hæder fra udlandet. Serien er en co-produktion mellem DR Undervisning og Express TV-produktion, og den er tilrettelagt af Jakob Gottschau.

Ved 2. International Science Film Festival Awards i Athen i Grækenland har seriens ottende og sidste afsnit om antibiotikaens historie netop fået prisen, der hedder ’The Athena Communication IAMS Prize’.

Programmet fortæller historien om udviklingen af penicillin, der nok har været en af de mest banebrydende opfindelser i medicinens historie. Men på grund af misbrug og overforbrug har mange sygdomsbakterier nu overlistet mirakelmedicinen, og de modstandsdygtige bakterier vinder frem overalt.

I begrundelsen for at give DR-programmet prisen hedder det, at udsendelsen er veldokumenteret, ligesom juryen fremhæver måden, ’Antibiotikaens historie’ bliver kommunikeret på og måden, seerne bliver fortalt om faren for misbrug og overforbrug af antibiotika.

DR Internationalt Salg har i dag solgt serien til visning i omkring 50 lande, blandt andet Sydkorea, Holland, Storbritannien, Ungarn, Brasilien, Frankrig, Spanien, Australien og Tyskland. Også seerne så langt væk som i Mikronesien, Fiji, Papua New Guinea, Vietnam, Taiwan, Laos og Mongoliet har haft chancen for at se undervisningsserien eller dele af den.

For en måned siden fik Jakob Gottschau Grand Prix-prisen ved Techfilm-festivalen i Prag, og tidligere har han også hentet priser i Slovakiet, Tyskland, Ungarn og USA.

’Det globale miljøs historie’ er produceret med støtte fra blandt andre Det Danske Filminstitut, Undervisningsministeriet, Tips & Lotto, Danidas oplysningsbevilling, Nordvisionsfonden, den svenske Utbildningsradion og norske NRK.
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002