Kontakt os


 

Stort indsamlingsshow på DR
Onsdag 31. januar 2007
Af Karsten Jensen
 
Kronprinsparret er protektorer, og mange store navne har indvilget i at gå i front, når DR, Dansk Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, UNICEF Danmark, Red Barnet, Læger uden Grænser, Børnefonden og SOS-Børnebyerne lørdag den 17. februar går sammen om ’Danmarks Indsamling’. Her er målet at hjælpe Afrika i den desperate kamp mod hiv og aids.
Selve indsamlingen kommer til at byde på et stort show fra Koncertsalen i Tivoli, som bliver sendt på DR1 den 17. februar klokken 20. Værterne bliver Reimar Bo Christensen og Signe Lindkvist, og blandt de medvirkende er Julie Bertelsen, B-Boys, Erann og Bryan Rice, mens Thomas Helmig giver et nummer direkte fra sin koncert i Aalborg.

Kronprinsparret har - som nævnt - indvilget i at være protektorer for indsamlingen, og de lægger også vejen forbi Koncertsalen i Tivoli.

I showets callcenter vil en stribe skuespillere, sangere og et væld af DRs egne værter sidde klar ved telefonerne, mens FCK-chef Flemming Østergaard har påtaget sig rollen som indsamlingens kassemester.

Målet med det store show er at samle flest mulige millioner kroner sammen, som skal bruges til syv konkrete projekter for at bekæmpe udbredelsen og følgerne af hiv/aids-epidemien, der er ved at ødelægge dele af Afrika. De syv projekter spænder fra den vigtige forebyggelse i Vestafrika, hvor epidemien endnu ikke har bidt sig fast, til at hjælpe de overlevende i nogle af de værst ramte lande.

”Vi er utroligt glade for, at det er lykkedes at samles om en stor fælles indsats, ligesom det er glædeligt, at så mange topnavne fra såvel kultur som sport og erhvervsliv har villet stille sig som ”spydspidser” ved showet. Aids er ikke bare en sygdom i Afrika - det er en katastrofe, som udrydder hele generationer. Derfor er danskernes opbakning så umådelig vigtig,” siger talsmanden for ’Danmarks Indsamling, Mogens Damgaard fra Dansk Røde Kors.

Chefen for DR1, Ulla Pors Nielsen, kalder indsamlingen et stort og vigtigt projekt, som DR1 er stolt over at kunne medvirke til.

”Vi håber meget, at danskerne vil tage godt imod indsamlingsshowet og give det den opbakning, det fortjener,” siger hun i en pressemeddelelse.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002