Kontakt os


 

Nordisk Film og Syddansk Universitet i nyt kreativt samarbejde
Torsdag 30. november 2006
Af Karsten Jensen
 
TV Tanken er navnet på et nyt samarbejde mellem Nordisk Film TV og journalistuddannelsen på Syddansk Universitet. Målet er sammen at skabe nye ideer til det danske og internationale tv-marked.
Tv-formater som 'Hvem vil være Millionær' og 'Deal or No Deal' er vor tids stumfilm: De kan rejse over hele verden uafhængigt af sprog. I fremtiden skal Danmark i førersædet, når det gælder idéudvikling af internationale tv-formater. Det mener i hvertfald Nordisk Film TV og Center for Journalistik på Syddansk Universitet der nu er gået sammen i et nyt samarbejde om at få nye idéer til at spire blandt morgendagens journalister.

I de kommende år skal Nordisk Film TV indgå som en del af den kreative uddannelse på Syddansk Universitet og undervise eleverne på journalistuddannelsen i idéudvikling og skabelse af nye tv-formater.

Initiativtagerne til samarbejdet er leder af Syddansk Universitets journalistuddannelser, Troels Mylenberg, og Nordisk Film TVs kreative direktør, Peter Hansen.

”Nordisk Film skal være det sted, hvor nye talenter får chancen for at bringe deres idéer i spil. Derfor er vi meget stolte over det nye, kreative samarbejde med Center for Journalistik, og vi håber, at samarbejdet med universitetet og de mange nye, lovende talenter på uddannelsen kan generere masser af nye idéer til tv-stationer verden over,” siger Peter Hansen.

”På journalistuddannelsen på Syddansk Universitet er kreativitet og originalitet nøgleord. Vi vil gøre danske journalister endnu bedre til at få ideer og få dem ført ud i livet. Til det formål er et samarbejde med en af dansk tvs store og visionære virksomheder lige i øjet,” siger Troels Mylenberg, der også håber at dette initiativ kan bringe journalister tilbage i rollen som programudviklere og idémagere i mediebranchen.

Startskuddet til det nye samarbejde lyder den 1. december, hvor 60 journaliststuderende møder op på det hundrede år gamle Nordisk Film i Valby.

Herefter vil de to gange om året blive undervist i idéudvikling af Nordisk Film og få mulighed for at byde ind med deres idéer til nye tv-programmer.

Hvis en idé fra journalisteleverne bliver til et internationalt format og sælges til udlandet, vil en del af overskuddet gå til en fond under Center for Journalistik Syddansk Universitet, hvis formål er at styrke kreativitet og originalitet i journalistikken.

”Vi har undersøgt udviklingen blandt verdens mest kreative virksomheder og er kommet frem til en simpel, men unik, måde at udvikle tv-ideer på. Den ser vi frem til at introducere og videreudvikle sammen med journalisterne fra Syddansk Universitet”, fortæller Peter Hansen.

Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002