Kontakt os


 

DR politianmeldt af fagforbund
Tirsdag 25. juli 2006
Af Thomas Nielsen
 
DR og produktionsselskabet Bastard Film er meldt til Politiet af fagforbundet FOA. Det er sket på baggrund af et tv-indslag i 'Søndagsmagasinet' i maj, hvor der blev sat kritisk fokus på forholdene på det københavnske plejehjem Fælledgården. FOA mener, at forbundets medlemmer uretsmæssigt er blevet hængt ud.
DR er blevet meldt til politiet for at have sendt de hemmelige optagelser af forholdene på plejehjemmet Fælledgården. Anmeldelsen inkluderer også Bastard Film som havde produceret indslaget, oplyser DR Online.

Ifølge FOA dokumenterer de klip, som 'Søndagsmagasinet' valgte at bringe, ikke, at de ansatte på Fælledgården behandlede beboerne for ringe. Tværtimod mener FOA, at klippene er taget ud af en større sammenhæng og at optagelserne er sket i strid med straffelovens bestemmelser. Straffeloven forbyder uberettiget fotografering og viderebringelse af billeder fra steder, der ikke er offentligt tilgængelige. Men pressen har adgang til at benytte skjult kamera i situationer af samfundsmæssig betydning.

"Det offentlige skal naturligvis kunne kigges over skulderen, men i dette tilfælde er Bastard Film og DR gået over stregen. Oven i købet har de ansatte kun været sløret i yderst begrænset omfang, og det gør en umiddelbar genkendelse af den enkelte ansatte mulig for en bred kreds, som har tilknytning til Fælledgården", siger Dennis Kristensen, formand for FOA, i en pressemeddelelse.

DR's nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen afviser kritikken og undrer sig over anmeldelsen, som kommer, mens sagen verserer hos Pressenævnet. Programansvarlig Judith Skriver har tidligere tilkendegivet overfor FOA, at DR's egne regler for brug af skjult kamera er overholdt.

FOA har begæret optagelserne konfiskeret og kræver erstatning til de ansatte, som FOA mener er blevet hængt ud.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002