Kontakt os


 

DR øger antallet af programmer på nettet
Onsdag 31. maj 2006
Af Karsten Jensen
 
NY VERSION: Fra i morgen bliver det muligt at se langt flere tv-programmer på DR's hjemmeside.
Torsdag 1. juni er der premiere på ’dr.dk tv’ - DRs nye tv-kanal på nettet. Her kan man - kvit og frit - via sin computer se mere end 300 forskellige udsendelser fra DR1 og DR2 og selv bestemme hvornår og hvordan man vil se dem.

"Som public-service virksomhed har vi pligt til at være til stede, der hvor brugerne er. Flere og flere danskere bruger mere og mere tid på nettet, og der er ingen tvivl om, at net-tv i fremtiden vil udgøre en stadig større del af danskernes tv-forbrug. Vores tv-programmer er noget af det mest populære indhold på dr.dk, og derfor er det kun naturligt, at vi også giver danskerne adgang til et kvalificeret og mangfoldigt tv-tilbud på nettet uden at de skal betale for det, siger Lars Grarup," direktør for DR Nye medier og TV.

Med ’dr.dk tv’ opgraderer DR sit eksisterende net-tv tilbud. Det sker med en ny on demand player, flere programserier og en langt bedre billedkvalitet, der sikrer en god tv-oplevelse i fuld skærm. ’dr.dk tv’ bliver tilgængelig via forsiden på dr.dk og tilbyder én samlet indgang til alle DRs programmer på nettet.

En enkel og overskuelig browser giver overblik over de enkelte programmer, som er inddelt i klip. Man kan derfor vælge enten at se hele programmet, eller at se lige præcis det indslag man gik glip af. Programmerne er derudover også inddelt i temaer, således at brugerne let kan finde det, de interesserer sig for, f.eks. Unge, Satire, Forbrug, Dokumentar, Undervisning mm.

Browseren vil også indeholde en oversigt over den seneste uge programmer, ligesom der vil være en særskilt kategori til Nyheder, således at man altid kan se de seneste udgaver af TV AVISEN, Sportnyt og Deadline.

Blandt de mest aktive brugere af dr.dk er børn og unge, og derfor er det planen at dr.dk tv tilpasses netop denne målgruppe. Senere i år introduceres derfor yderligere 3 versioner af ’dr,dk tv’: To forskellige on demand playere til store børn og unge, hvor det enkelte program tilknyttes en interaktiv feature, som giver mulighed for f.eks. debat, afstemninger og quizzer, samt en version til små børn, der betjenes ved hjælp af billednavigation.

Fremover vil alle programmer og programserier, som DR selv har produceret eller co-produceret og som DR har rettighederne til, være tilgængelige på ’dr.dk tv’ i fire uger fra første udsendelsesdato.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002