Kontakt os


 

TV 2 angriber Skandinavia
Mandag 29. maj 2006
Af Karsten Jensen
 
Den kommende tv-kanal, ’Skandinavia – Filmmagernes TV kanal’, som Niels Aalbæk Jensen står bag, er kommet i ”unode” hos TV 2. ’Skandinavia’ har tidligere på året udsendt informations- og salgsmateriale til danske antenneforeninger. TV 2 føler sig sandsynligvis truet på sin markedsposition og TV 2’s Palle Strøm har set sig nødsaget til at skrive til antenneforeningerne for at komme med supplerende oplysninger om ’Skandinavias’ muligheder for at vise film. tvnyt.com er i besiddelse af brevet fra TV 2 til antenneforeningerne.
I et brev fra TV 2 Networks administrerende direktør, som tvnyt.com er kommet i besiddelse af, lyder overskriften: ”Vedr.: Ukorrekte oplysninger fra Skandinavia”, og fortsætter med, at TV 2 Networks finder det nødvendigt at henvende sig fordi Skandinavias salgsargumenter om eksklusive førstegangsvisninger for film:

”I materialet fremgår det, at kanalen har eksklusive first runs på danske topfilm. Dette er et salgsargument, vi er noget forundrede over, og vi stiller os meget tvivlende overfor, hvordan dette løfte kan indfries,” skriver Strøm i brevet.

Palle Strøm forklarer i brevet, at TV 2 og DR er med til at finansiere mange af de danske spillefilm, og forklarer, at mindst 98 pct. af alle danske film ikke kan vises første gang på tv på andre tv-kanaler end DR eller TV 2.

I brevet slutter Palle Strøm: ”TV 2 har forespurgt forskellige relevante personer i branchen, der ligeledes udtrykker stor skepsis overfor oplysningerne. Hvis listen over danske filmpremierer de sidste 3 år gennemgås, kan der ikke umiddelbart udpeges titler som kunne få en førstegangsvisning på den tilbudte nye kanal.

Hos ’Skandinavia’ tager Niels Aalbæk Jensen det helt roligt. I et brev til Palle Strøm påpeger han at: ”’Skandinavia – Filmmagernes TV kanal’, er ejet 50 pct. af 125 af Nordens førende filmproducenter. Det er logisk, at vi viser billeder af medejerne og et udpluk af de film de har produceret.

På de lukkede møder, hvor Skandinavia er blevet præsenteret, er der på alle måder gjort opmærksomhed på, at vi selvfølgelig ikke har alle rettighederne til medejernes film, blot fordi de er medejere. Et forhold I skal være opmærksomme på, er, at vi ikke er en filmkanal, men filmmagernes tv kanal, hvor programfladen består af 50 pct. dokumentarfilm, 25 pct. kortfilm og tv-dok og 25 pct. tv-serier og spillefilm.”

Niels Aalbæk Jensen siger til tvnyt.com: ”TV 2’s angreb ser vi som en blåstempling af Skandinavia, som en ny og seriøs spiller i markedet. TV 2 ville jo ikke have rørt en finger, hvis det ikke var at de føler sig truet. Så vi tager det med et smil.”

Læs mere:
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=13339
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=11239


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002