Kontakt os


 

Hurtig vej til den rette tv-pakke
Fredag 27. januar 2006
Af Karsten Jensen
 
Nu er der hjælp til de forbrugere, der overvejer at få flere tv-kanaler, men som ikke aner, om det skal være bredbånd eller parabol, en stor eller en lille pakke. Markedet for flere tv-kanaler kan være en sand jungle, men Forbrugerstyrelsen kan hjælpe med at finde vej til de rette kanaler og tv-pakker. Desværre er der mangler i i Forbrugerstyrelsens hjælpe-guide idet hverken Dansk Kabel TV og Telia Stofa-net ikke indgår i guiden, ligesom en række andre mindre løsninger heller ikke indgår.
Forbrugerstyrelsen har undersøgt markedet for satellit- og kabel-tv og har samlet selskabernes oplysninger i en interaktiv prisoversigt. Med den kræver det kun et par klik med musen at skaffe sig et overblik.

”Markedet for satellit- og kabel-tv kan virke fuldkommen uoverskueligt. Det er ikke kun prisen på oprettelse og den månedlige ydelse, der varierer. Pakkerne med kanaler er også vidt forskelligt sammensat. Vores prisoversigt gør på få sekunder forbrugeren i stand til at sammenligne de forskellige udbyderes priser og ud valg af kanaler,” siger Forbrugerstyrelsens direktør Louise Holck.

Der er ikke meget at vælge imellem, hvis du vil kunne zappe mellem de fem mest sete tv-kanaler: TV 2, DR 1, DR 2, TV 3 og TV Danmark. Kun to af de 13 forskellige pakker med tv-kanaler indeholder alle fem.

Udbyderne giver ofte gode tilbud til antenneforeninger. Derfor har Forbrugerstyrelsen også indsamlet nogle eksempler på, hvad det kan koste at se mange kanaler, hvis man er medlem af en forening.

”Der kan være mange penge at spare, hvis man går sammen i kvarteret eller i opgangen. Derfor er det værd at tjekke, hvilke krav de enkelte udbydere stiller til en antenneforening,” råder Louise Holck.

Prisen og antallet af kanaler bør måske ikke alene afgøre, hvem der skal sende de rette tv-kanaler ind i dit hjem. Yderligere overvejelser er værd at have sig for øje, nemlig om man vælger distribution via bredbånd, kabel eller parabol og om man vil der skal indgå internet og telefonforbindelse i den samlede løsning.

Prisguiden findes på www.forbrug.dk:
http://www.forbrug.dk/test/priser/kanal/

Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002