Kontakt os


 

Interesse for DR-programmer om Andersen
Torsdag 29. december 2005
Af Karsten Jensen
 
Samtidig med at fejringen af H. C. Andersen-året nu officielt er ovre, oplever DR - lidt overraskende - at flere udenlandske tv-stationer er interesserede i at købe DRs udsendelser om eventyrforfatteren, der ville være fyldt 200 år i år.
DR har i årets løb eksporteret nogle af sine H. C. Andersen-udsendelser til 11 lande, ligesom Norge, Sverige og Tyskland har vist en eller flere af dem, fordi tv-stationerne her har været co-producent på visse af programmerne.

Grækenland har købt en hel DR-pakke med udsendelser om skomagersønnen, for eksempel Piv Bernth, Mads Baastrup og Wilfried Haukes dramadokumentar 'Andersen' samt flere små eventyrprogrammer. Udsendelserne er her blevet vist på den lokale parlamentskanal, hvor de har været sendt om aftenen, når der ikke har været sendt debatter fra det lokale folketing.

Også kineserne har fået DR-programmer på skærmen, og det samme har Ungarn, Spanien, Slovakiet, Slovenien, Polen, Frankrig, Andorra, Monaco og Rumænien. Japanerne overvejer fortsat, om de har lyst til at vise et eller flere af DRs HCA-programmer.

"Nu, hvor året er ved at være omme, er der faktisk ved at være en pæn interesse for H. C. Andersen. Det er vores indtryk, at flere indkøbere tidligere på året, syntes at der blev gjort lidt for meget væsen ud af H. C. Andersen. Men nu har de haft programmerne til gennemsyn og fundet, at de var af høj kvalitet, og så hænger de sig ikke i, at 200-året er ved at være overstået," forklarer salgsmedarbejder Bettina Bruun fra DR Salg.

DR havde blandt andet sine H. C. Andersen-programmer med i Cannes på den såkaldte Mipcom-salgsmesse tidligere i år, ligesom udsendelserne også har været med i salgsmapperne over hele verden i 2005.

Selv om H. C. Andersen-interessen er pæn her i slutningen af året, forventer DR Salg dog ikke, at HCA-programmerne vil blive afsat i lige så stort omfang i 2006 som i år.

Det store H. C. Andersen-show fra Parken, 'Once Upon A Time', som blev sendt på DR1 den 2. april, indgår ikke i optællingen, da det er H. C. Andersen Fonden 2005 og det engelske produktionsselskab Initial, der har rettighederne til det. Men i forbindelse med afviklingen af showet på H. C. Andersens fødselsdag efterspurgte flere end 60 tv-stationer billeder fra festlighederne.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002