Kontakt os


 

Peter Møller kommer på udebane i Rusland
Fredag 18. maj 2018
Af Redaktionen
 
DR1 varmer op til VM i fodbold i Rusland med en 'roadmovie på togskinner' i tre afsnit, hvor den tidligere fodboldspiller og nuværende VM-vært på DR - Peter Møller – rejser rundt i Rusland sammen med Ruslands-korrespondent Matilde Kimer.
Tidligere fodboldspiller Peter Møller skal være DRs vært, når VM i fodbold bliver holdt i Rusland fra den 14. juni. Men Peter Møller har aldrig besøgt landet før, og han ved næsten ingenting om Rusland.

For at blive klogere på, hvad der venter landsholdet og de danske fans, har han derfor sagt ja til en udfordring. Han skal rejse rundt i Rusland i tre uger – uden overhovedet at vide, hvad der skal ske på turen.


Togtur gennem Rusland med Matilde Kimer

Kontrollen har han overladt til sin rejseguide, Matilde Kimer, der er DRs Ruslandskorrespondent - og rejsen foregår med russernes foretrukne transportmiddel, toget.

Målt på areal er Rusland verdens største land, men de to koncentrerer deres tur til lige præcis de byer, hvor det danske landshold skal spille sine gruppekampe til VM: Saransk, Samara og Moskva. De tre byer kan nemlig hver især vise Peter forskellige sider Rusland.

Peter Møller er fordomsfuld og tror at russerne er sure og indelukkede. Men den forestilling har Matilde Kimer tænkt sig at rokke ved. I de tre programmer kaster hun derfor Peter Møller – og sig selv - ud i store og udfordrende oplevelser for at vise ham nye og andre sider af verdens største land, og de mennesker der bor der.

Rejsen tager dem bl.a. til et stort russisk bryllup, ud for at isfiske på den dyfrosne Volga flod og på besøg i 'Stjernebyen', hvor alle astronauter – også danske Andreas Mogensen – kommer igennem et hårdt træningsforløb, inden de bliver sendt ud i rummet. Peter Møller får også lov til at snøre fodboldstøvlerne igen, og så byder rejsen på et møde med hans fortid.


Kontroltab og voksende frustrationer

Som tidligere professionel fodboldspiller og tv-vært er Peter Møller vant til at være i kontrol. Derfor skal det vise sig at blive mere udfordrende, end han havde regnet med, ikke at kende noget til planerne for rejsen. I løbet af den tre uger lange tur slipper kræfterne langsomt op – og frustrationerne vokser, lyder det fra DR.

'På udebane i Rusland – med Møller og Kimer' sendes første gang mandag den 28. maj kl. 20.45 på DR1. De efterfølgende afsnit bliver sendt mandag den 4. juni og den 11. juni.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002