Kontakt os


 

DR sætter fokus på angst
Onsdag 16. maj 2018
Af Redaktionen
 
I de kommende to uger sætter DR3, P3 og dr.dk fokus på angst med temaet 'Hvordan går det? Tema om angst'. Bl.a. følger DR3 den angstramte skuespiller Rudi Køhnke i programserien 'Rudi er bange'.
Med årlige omkostninger på cirka 9,5 milliarder kroner koster angst det danske samfund rigtig mange penge. Man anslår, at omkring 350.000 danskere lider af sygdommen, som kan være alt fra panikangst, OCD, fobier til PTSD. Samtidig er rigtig mange unge ramt af stress, som kan være tegn på eller lede til angst.

"I efteråret spurgte vi de unge: "Hvordan går det med stress"? På samme måde spørger vi nu, hvordan det går med angst. Mange unge oplever det at have angst som et tabu, og det er grunden til, at DR med dette tema retter fokus på deres mentale trivsel. Derfor taler DR3, P3 og dr.dk de kommende uger med de unge om, hvordan angst opleves indefra, og hvordan man kan bekæmpe den," fortæller Nikolaj Vitting Hermann, der er tværmediel redaktør i DR Medier.


Rudi er bange

DR3 har premiere på programserien 'Rudi er bange', der er en dokumentar i fire afsnit, og hvor skuespilleren Rudi Køhnke frem og viser den rå og ærlige side af at leve et liv med voldsom angst. Gennem et år har Rudi ladet et kamerahold komme helt tæt på og filme hans hverdag. Det er blevet til en ærlig og blottende fortælling om, hvor invaliderende angst kan være. Og et til tider skræmmende indblik i en verden, hvor sygdommen dominerer totalt og nedture, depression og angstanfald med katastrofetanker om død overskygger glæde, håb og troen på et godt liv.

Den 41-årige Rudi Køhnke fik sit gennembrud i komedien 'Fidibus' fra 2006. Den selvlærte skuespiller var på alles læber, og succesen var stor. Men et par år efter gik det galt, da Rudi blev fyret fra en stor tv-serie. Herefter gik det hurtigt ned ad bakke, og pludselig stoppede telefonen med at ringe. Rygter om stoffer og alkoholisme klæbede sig til Rudi og var med til at puste til hans evigt ulmende angst. Rudi forsvandt i en lang årrække fra de store produktioner og overskrifterne.

'Rudi er bange' viser Rudi Køhnkes kamp for at vende tilbage til et meningsfuldt liv med bedre kontrol over angsten. Men også kampen for at få karrieren og de store roller tilbage, kampen for respekt og ikke mindst kampen for at få aftabuiseret angsten og skabe større forståelse mellem angstlidende og omverden.


Når hver dag er en kamp

DR3 viser også ’Frederikke er en klods om benet’ om 18-årige Frederikke, der kæmper med angst, som ofte får hende til pludseligt at besvime. Hun kan derfor kun klare hverdagen med hjælp fra sine forældre og kæreste, der må tilpasse sig Frederikkes behov. Frederikke vil rigtig gerne være mere selvstændig og har derfor besluttet sig for at flytte hjemmefra, men det er svært at klare sig selv, når man hverken kan købe stort ind eller tage bussen selv.

DR3 sender også dokumentaren 'Fanget af angst', der handler om en pige der kæmper med og mod sin angst for at kaste op - og deraf frygten for at komme i kontakt med bakterier, og en pige der kæmper med sin angst for åbne pladser og steder med mange mennesker.


Fokus på P3 og dr.dk

I de to uger temaet varer, vil P3 også have fokus rettet mod de mange aspekter af angst. Her vil unge i de kommende uger fortælle om, hvordan angst opleves, og hvad der skal til for at slippe fri af angst.

På både dr.dk og DRs sociale medier er der fokus på de unges fortællinger om angst oplevet indefra.


Sendetider på DR3

- 'Rudi er bange': Mandag den 21. maj kl. 21.30 og som streaming på DRTV fra søndag den 20. maj.
- 'Tværs på DR3 – ’Frederikke er en klods om benet’: Mandag den 21. maj kl. 22.00 og på DRTV fra søndag den 20. maj.
- 'DR3 Dokumentar - Fanget af angst': Kan streames på DRTV fra den 27. maj.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002