Kontakt os


 

Flere dokumentarer på DRTV
Mandag 14. maj 2018
Af Redaktionen
 
Nu tilbyder DR flere dokumentarprogrammer på streamingtjenesten DRTV. Det vil ske med en særlig dokumentardag hver uge. Den indgår som en del af den omstilling mod øget digital publicering, DR er i gang med.
Fremover bliver der hver mandag lanceret både nye danske og internationale dokumentarer på DRTV. Og der vil være dokumentarer for enhver smag, lover DR.

F.eks. dokumentarer, som når der sættes fokus på urolighederne den 18. maj på Nørrebro 25 år senere, eller når kronprins Frederiks livs skildres i to dokumentarer.

Dokumentarer målrettet seere med særlige interesser – bl.a. en ny amerikansk dokumentarserie om Vietnam-krigen og en svensk om Palme-mordet bliver der også plads til. Samt dokumentarer rettet mod de yngre seere, der er blandt de ivrigste streamere.

"Den ugentlige dokumentarpakke skal indeholde både den brede dokumentar, det mere specialiserede dokumentartilbud samt dokumentarer målrettet unge, og det er vores forhåbning at vi med satsningen kan åbne genren for flere, end den traditionelt har appelleret til," siger Peter Rosberg, der er publiceringschef i DR.

DR er for tiden ved at omlægge sin publicering, altså måden programmer udkommer på, så den fremover bliver mere digital. Det sker ikke mindst, fordi flere vælger at streame tv-indhold og særligt yngre fravælger at se tv via et traditionelt tv-apparat.

Fremover vil mere indhold således blive publiceret på DRTV, i nogle tilfælde først dér og i visse tilfælde kun dér, oplyser DR videre. Og her spiller dokumentarer og dermed det nye faste 'mandagsdoks'-tilbud en central rolle:

"Dokumentar er en genre, som kan noget helt særligt i forhold til at spejle verden og virkeligheden omkring os, og som samtidig egner sig godt til streaming. Det er derfor en helt oplagt ambition for DR, at DRTV skal være hjemsted for de bedste og mest troværdige danske og udenlandske dokumentarer," siger Peter RosbergFunktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002