Kontakt os 

Matador sælger til 10-dobbelt platin
Torsdag 29. september 2005
Af Karsten Jensen
 
For nøjagtig ét år siden kunne vi her på tvnyt.com berette om at danskernes lyst til at gense tv-serien Matador var så stor at det udløste 6-dobbelt platin. Her ét år efter er salget steget til 10-dobbelt platin. Danskerne kan tilsyneladende ikke få nok af at gense grisehandleren, Maude, hr. Schwann, oberst Hackel og alle de andre fra DR TV's efterhånden 27 år gamle tv-serie 'Matador'. For et år siden var Matador den mest solgte DVD i Danmark nogen sinde. Dén rekord holder stadig.
Fire år efter udgivelsen på dvd har DR Multimedie og Sandrew Metronome Video netop passeret 850.000 solgte dvd'er, og det betyder, at hovedforfatteren bag serien, Lise Nørgaard, dermed har gjort sig fortjent til 10-dobbelt platin.

"Det helt enorme ´DVD-salg viser, at 'Matador' er virkelig er blevet en del af danskernes kulturarv. Og tilbagemeldingerne til os viser, at det er folk i alle aldre og også nydanskere, der køber serien. Jeg tror blandt andet, at serien holder så godt, fordi den er så præcis med sit historiske materiale, og fordi den ganske enkelt var af høj kvalitet," siger redaktionschef Preben Rasmussen fra DR Multimedie.

Modsat så mange andre DVD'er har 'Matador' nærmest solgt bedre med årene, og rundt omkring i Danmark er 'Matador'-klubber og 'Matador'-hjemmesider skudt op de senere år.

Den enorme interesse for 'Matador' får nu også DR Multimedie til at sende et nyt brætspil i butikkerne fra på mandag den 3. oktober. Det hedder 'Matador - et spørgsmålsspil om Korsbæk' og kommer sikkert til at ligge under mange juletræer i år.

"For snart en del år siden udgav vi Korsbækspillet, men det var måske ret nørdet og for virkelige kendere. Vi har gerne villet lavet et folkeligt spil om tv-serien, og vi er glade for, at det også er lykkedes os at få Brio overbevist om, at det var en god idé, at vi brugte navnet 'Matador'. Det har jo ellers hidtil været navnet på spillet, hvor man kunne købe Rådhuspladsen eller Frederiksberggade," siger Preben Rasmussen.

Det nye spil er et familiespil for alle over otte år, og der er 1200 spørgsmål om handlingen, karaktererne og skuespillerne i 'Matador', som for eksempel "Hvem spiller rollen som doktor Hansen?" eller "Hvad hedder hovedgaden i Korsbæk?"

Landets boghandler, legetøjsbutikker, stormagasiner og supermarkeder har allerede indkøbt 17.000 eksemplarer af spillet til at sælge videre fra næste uge, og ifølge Preben Rasmussen er det et ganske usædvanligt højt tal for brætspil.

Foto: Forfatteren til tv-serien, Lise Nørgaard, der for et år siden modtog 6-dobbelt platin for DVD-serien.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002