Kontakt os


 

Sanselig sommer med sex og erotik på DR2
Torsdag 28. juli 2005
Af Karsten Jensen
 
På trods af vekslende skydække er det tid til at lyne ned for fleecetrøjen. Fra 31. juli og tre uger frem vil DR2 gøre sit for at hæve temperaturen med temaet ”sanselig sommer”. I perioden kommer en lang række programmer og film på kanalen til at handle om sex og sanselighed.
Temaer er et af DR2´s særlige kendetegn: Temalørdag, tematirsdag og temaer, der strækker sig over flere uger som ”Med tyske øjne”, der blev sendt i foråret i anledning af 60 året for afslutningen på 2. verdenskrig. Forrige år holdt DR2 ’Indian Summer’ med særligt spot på Indien i fire uger. Sidste år bød DR2 op til ’Dans, dans, dans’ i sommerregnen, og i den kommende tid bliver det ’Sanselig sommer’ på DR2.

”Vi plejer at sige, at der skal være tid til at gå i dybden og plads til at eksperimentere på DR2. Det bliver der også med årets sommertema, men på en lidt anden måde, end den de fleste forbinder kanalen med til hverdag, siger kanalchef Mette Davidsen-Nielsen. ”Sex og erotik er en stærk drivkraft og en væsentlig del af vores liv. Når vi konfronteres med sex i det offentlige rum, er det ofte i pornografisk og meget stereotypt. Vi har forsøgt at sammensætte et sommertema, der sætter fokus på emnet fra mange forskellige vinkler – både de lystfyldte og de svære”.

Den sanselige sommer byder for eksempel på en ny dansk serie i fire dele, der kort og godt hedder ’Sex’. Her beretter både kendte som ukendte danskere om erotikkens drivkraft og livslange nydelse - fra ungdommens sex-zapperi til det modne livs seksuelle selvbevidsthed. En ’Tematirsdag’ med titlen ’Lyst og længsel’ tager seerne gennem 50 års sanselig historie, og en fransk dokumentar ser nærmere på ’O’s historie’ og romanens forfatter. Derudover får verdenshistoriens måske mest omtale kropsdel sin helt egen aften - nemlig i temalørdagen ’Det er bare bryster’.

I forbindelse med sommertemaet byder DR2 også på en række film, som oser af længsler, lidenskabelige blikke og blussende begær. For eksempel Buñuel-klassikeren ’Dagens skønhed’, Ingmar Bergmans ’Sommeren med Monika’, Pedro Almodóvars ’Kødet skælver’ (Carne trémula) og Vladimir Nabokovs klassiker ’Lolita’.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002