Kontakt os


 

Bureau: ”TV 2 Entertainment”
Tirsdag 31. maj 2005
Af Karsten Jensen
 
Det ligger fast at TV 2 har planer om at starte sin fjerde kanal senere på året. Indtil videre er der ingen, tilsyneladende heller ikke på Kvægtorvet, der ved hvad kanalen kommer til at indeholde. Men Mediaedge:cia kommer med nu med bud – og ønsker.
Som Mediaedge:cia’s Flemming Jensen ser det, er der fire:

- En TV 2 filmkanal med gamle og nye titler fra programlageret
- En TV 2 sportskanal
- En nonstop nyheds- og dokumentar tv-kanal til de nyhedshungrende danskere
- En børnekanal, ’TV 2 Kids’, som der allerede er tænkt på i Mini-zulu

”Set med kommercielle øjne synes en filmkanal at være den mest oplagte idé. Med forbehold for vort ikke fuldstændige indblik i programvarelagret på TV 2, synes en filmkanal at rumme flest muligheder rent programstrategisk og økonomisk. Godt nok er det kommercielle varelager mindre, fordi film begrænser reklameafbrydelserne, men gode film er altid attraktivt programindhold. TV 2 har stærke filmrettigheder, og evnerne til at parkettere dem. Projektet kræver selvsagt, at kanalen kommer ind i TDC Kabel TV pakken og skaber abonnementsindtægter”, lyder meldingen fra mediebureauets Flemming Jensen og fortsætter:

”Der er ingen tvivl om, at TV 2 også kunne søsætte et godt bud på en ’TV 2 Kids’, men TRP efterspørgslen på målgruppen 3-14 år er begrænset”.

”Det ville være særdeles spændende, hvis TV 2-nyhederne samlede kræfterne og lancerede en nyheds- og dokumentarkanal. Studiet og medarbejderne står klar. TV 2-redaktionerne arbejder allerede døgnet rundt på de regulære udsendelser, Dags Dato, Station 2 og dokumentarprogrammer, men vi tror, det vil være svært at forsvare set ud fra rent økonomiske kriterier. Det vil formentlig vise sig temmelig svært at trække storforbrugerne af nyhederne væk fra de almindelige nyhedsprogrammer på DR 1, DR 2, TV 2, BBC og CNN”, forklarer Mediaedge:cia.

Andre har også peget på, at opretter TV 2 en nyheds- og dokumentarkanal kan det vise sig svært at ”skaffe” nyheder nok medmindre en stor del af nyhedsdækningen skal være udlandsstof.

Sportskanaler er et godt bud, men udbuddet af sport på tv er stort. Særligt fodbold: ”TV 2 har ikke de stærkeste tv-rettigheder til sport, men man kunne selvfølgelig vælge at lægge pres på Viasat med en ny sportskanal, baseret på de rettigheder, som TV 2 har”, siger Flemming Jensen fra Medidaedge:cia og kommer med endnu et bud.

”Det tror vi nu ikke på. Faktisk vil vi i stedet tillade os at foreslå et brand, der kunne hedde ’TV 2 Entertainment’ - en filmkanal, men med flere muligheder for at kombinere med musik og underholdning”, slutter han.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002