Kontakt os


 

Christoffer Emil Bruun bli'r ny redaktør
Fredag 9. marts 2018
Af Redaktionen
 
DR er i gang med at styrke tros- og eksistensstoffet, og til at have særligt fokus på området er der oprettet en stilling som redaktør for DR Tro, som er en del af DR Kultur. Den nye redaktør er en gammel kending i DR - nemlig Christoffer Emil Bruun.
Christoffer Emil Bruun, 45, har – minus årene 2011-2016, hvor han var kronikredaktør og lederskribent på Politiken – været ansat i DR siden 1994, hvor han kom ind i Radiohuset via DRs talenthold.

Han er uddannet historiker fra Københavns Universitet, og har gennem årene taget turen fra ungdomsstoffet i det hedengangne 'P4-i-P1' og 'U-land undersøger' over at beskæftige sig med sproget i 'Sproglaboratoriet' på P1 til nu at se på tidsånden. Han har også lavet en række historieprogrammer på både radio og tv, bl.a. programserierne 'Der er noget galt i Danmark' på DR2 og 'Kold krig' på DR K.

"Trosstoffet er væsentligt for DR. Fordi det er grundlæggende for vores kultur - og for alle kulturer, og fordi det er væsentligt i mange af de konflikter, som præger samfundet i dag, og i mange menneskers liv. Vi har arbejdet med en styrkelse af stoffet de seneste år på både radio og tv, og nu sikrer vi det fortsatte, daglige fokus med ansættelsen af Christoffer Emil Bruun som redaktør. Jeg glæder mig meget til samarbejdet," udtaler DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen.

Som redaktør for DR Tro får Christoffer Emil Bruun bl.a. den daglige ledelse for trosprogrammer i radioen som 'De højere magter', 'Tidsånd' og gudstjenesten søndag på P1, ligesom han skal være med til at sætte nye tv-programmer om trosstoffet i gang.


Religion fylder mere og mere

Selv siger Christoffer Emil Bruun, at han er blevet mere og mere interesseret i tros- og eksistensstoffet, efter at han i en årrække især har beskæftiget sig med historie og sprog.

"For nogle kan trosstoffet kan forekomme lidt støvet og gammeldags. Men det behøver ikke være hverken højtideligt eller kedeligt. Tro og religion er jo noget af det vildeste og mest eventyrlige, som findes i vores verden," mener den nye redaktør for DR Tro.

Han oplever, at religion lige nu fylder mere i samfundet og debatten, end det har gjort i mange år.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002