Kontakt os


 

USA: Pentagon Channel nu til alle
Tirsdag 1. marts 2005
Af Karsten Jensen
 
Sidste år oprettede det amerikanske Forsvarsministerium en tv-station, der udelukkende bragte nyheder fra og om det amerikanske forsvar. Stationen hedder Pentagon Channel og kunne i første omgang kun modtages af 11 millioner amerikaner, men nu når stationen ud til hele landet og sender døgnet rundt alle ugens dage.
Det sker efter, at Pentagon Channel nu distribueres via Dish Networks. Pentagon Channel kan købes i en programpakke, der blandt andet inkluderer den erotiske kanal – Playboy.

På Pentagon Channel sidder nyhedsoplæserne ikke i det sædvanlige stive konservative jakkesæt, men i militæruniformer, oplyser Klassekampen. Stationen er oprettet i et forsøg på at dække et behov fra Forsvarsministeriets chefer om at kunne tilfredsstille det ’militære publikum’. Pentagon Channel indeholder dog også ifølge Washington Times kun militært indhold.

Programmerne spænder lige fra informationsudsendelser til soldater, til programmer om hvad der foregår i hærens forskellige afdelinger ligesom der er samtaleprogrammer med topledelsen. Pentagon Channel har naturligvis også fokus på den amerikanske hærs udlands-operationer. Programmet ’America Supports You’ er tænkt som en opmuntring til soldater i udlandet og indledes med pompøs musik.

Det populæreste program på stationen er ’Why I Serve’, hvor soldater fortæller om hvorfor de har valgt at gøre tjeneste i den amerikanske hær.

Forsvarsminister Donald Rumsfeld har angiveligt tidligere oprettet et propagandakontor, der skulle plante falske historier i pressen. Men efter en afsløring af kontoret i New York Times diskuteres det i USA om Pentagon skal involvere sig i den slags propaganda. Og ifølge avisen er Pentagon Channel et resultat af Donald Rumsfelds plan om at udvide og forbedre det amerikanske Forsvarsministeriums kommunikationsmetoder.

Pentagon Channel støttes økonomisk af Kongressen med seks millioner dollars og kan besøges på: http://www.pentagonchannel.mil, hvor der i bedste amerikanske stil også er net-tv.
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002