Kontakt os


 

TV 2-dokumentarer vandt priser
Mandag 31. januar 2005
Af Karsten Jensen
 
Det går godt for dokumentargenren på TV 2. Tidligere på måneden hentede TV 2s dækning af Dan Lynge-sagen dansk journalistisk fornemste hæder Cavling-prisen, og lørdag fik to internationale dokumentarprogrammer, som TV 2 har stået i spidsen for og har verdensrettighederne til, to af verdens bedste dokumentarpriser. Det skete ved den amerikanske Sundance Film Festival, som Robert Redford står bag.
De to priser gik til 'The Liberace of Baghdad', som er produceret af Mette Heide og selskabet Team Production for TV 2, og til 'Why We Fight', som TV 2 er co-producent på sammen med bl.a. britiske BBC, den fransk-tyske kanal Arte samt canadiske CBC. TV 2s hovedkraft bag disse programmer er dokumentarredaktør Mette Hoffmann Meyer, der satte penge i programmerne, efter at hun var blevet præsenteret for programideerne.

De to prisbelønnede film fik international premiere på Sundance-festivalen og vil først på et senere tidspunkt blive vist på TV 2.

'The Liberace of Baghdad' er en film om tilværelsen og spændingerne i Irak efter Saddam Husseins fald - med udgangspunkt i livet for en af landets største pianister, Samir Peter. Inden krigen mod Irak var han en velhavende og betydningsfuld pianist i Bagdads symfoniorkester, men nu spiller han for journalister og ingeniører på det stærkt bevogtede Hotel Palestine i byen. Hans kone og to af hans børn er rejst til USA, og han søger selv visum for at kunne følge efter. De to andre børn lever i Bagdad, og skildringen af den politisk splittede familie giver en stor forståelse for de forskellige holdninger, der rører sig i Irak.

'The Liberace of Baghdad', der fik Special Jury Prize, er optaget gennem otte måneder af instruktøren Sean McAllister, der flyttede ind hos Samir Peter og fulgte hans liv samt den omfattende vold og usikkerhed, som præger Irak.

Den anden prisvinder, 'Why We Fight', fik prisen for bedste dokumentarfilm - "American Documentary Grand Jury Prize". Filmen går bag om det enorme amerikanske militærindustri-kompleks og industriens indflydelse på politikere og det amerikanske samfund. Filmen, der er tilrettelagt af Eugene Jarecki, stiller bl.a. på spørgsmålet, hvorfor USA så ofte vælger at spille med musklerne og bruge militær magt, som det bl.a. skete i Irak.
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002