Kontakt os


 

Spørgsmålstegn ved bestyrelsesudnævnelse
Onsdag 5. januar 2005
Af Karsten Jensen
 
Den 2. december udpegede Venstres politiske ordfører, Jens Rohde, afløseren for Karsten Madsen i DRs bestyrelse. Valget faldt på Stig Hartvig Nielsen og i en artikel i dagens udgave af Jyllands-Posten stiller avisen og medieforsker ved Aarhus Universitet, Per Jauert spørgsmålstegn ved om Stig Hartvig Nielsens inhabilitet. Men Jens Rohde holder fast i beslutningen om udnævnelsen.
Som avisen skriver driver Stig Hartvig Nielsen internetportalerne radionyt.com og tvnyt.com og udfører rådgivende arbejde for radiostationer. Jyllands-Posten skriver, at der gennem firmaet Hartvig Media ApS blev udført rådgivende arbejde for Sky Radio i december, hvor Hartvig Nielsen deltog i møder med Mediesekretariatet om stationens tekniske forhold. Sky Radio er DRs eneste landsdækkende konkurrent.

Medieforsker ved Aarhus Universitet, Per Jauert, mener at DRs bestyrelse nøje bør se på Hartvig Nielsens virksomhed inden han deltager i bestyrelsesmøderne og siger til Jyllands-Posten: ”Er der interessemodsætninger i det her? Kan Stig Hartvig Nielsen anvende sin viden om DR, når han lægger strategier for konkurrenter”. Per Jauert mener, at DR bør få Kulturministeriets jurister til at kigge på forholdet.

”Jeg taler med bestyrelsesformanden om de forhold og jeg aftaler med ham, hvilke eventuelle konsekvenser mine aktiviteter får”, siger Stig Hartvig Nielsen til avisen, der skriver, at et møde ér planlagt.

”Der kan være opgaver, som han i fremtiden ikke kan varetage i hans private forretning, ligesom han i enkelte tilfælde må erklære sig inhabil i bestyrelsesarbejdet. Vi har talt om det og Stig Hartvig Nielsen ved udmærket, hvor snittet ligger. Opstår der tvivlstilfælde må han gå til bestyrelsesformanden”, udtaler Jens Rohde, der fastholder udnævnelsen overfor avisen og fortsætter:

”I stedet for at vælge en højskoleforstander har Venstre udpeget den mand, der har den største viden om radioforhold. Det bliver helt til gavn for DR…”, og Jens Rohde slutter: ”At han har arbejdet for Sky Radio for ganske nylig er der intet mærkeligt i. Stig Hartvig Nielsen blev udnævnt med kort varsel og må naturligvis have lov at afvikle det arbejde som han havde påtaget sig før udnævnelsen”


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002