Kontakt os


 

DR TV optrapper kulturdækningen
Onsdag 29. december 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR styrker dækningen af kulturstoffet på DR1 og DR2 i 2005. Det betyder bl.a., at flere transmissioner fra Det Kongelige Teater i den bedste sendetid på DR1, ligesom DR2 fremover - nøjagtig som kanalen har gjort i en årrække på lørdage - også vil sende temaaftener om tirsdagen. Her bliver det halvdelen af gangene med kulturtemaer og kulturindhold.
DR har indgået en ny aftale med Det Kongelige Teater, som indebærer, at der fra 2005 vil blive sendt mellem fem og syv forestillinger om året fra teatrets repertoire i DR1's bedste sendetid, oplyser DR i en pressemeddelelse. Aftalen indebærer bl.a. at seerne vil kunne følge åbningen af Operaen i København lørdag den 15. januar, se operaen 'Julius Cæsar' i foråret og følge gallaforestillingen på Det Kongelige Teater den 1. april i anledning af H. C. Andersens 200-års fødselsdag dagen efter.

"DR ønsker at få en både skarpere og mere dybtgående dækning af kulturlivet. Vi vil gerne have slået helt fast, at det er sandt, når DR bliver kaldt Danmarks største kulturinstitution," siger DRs konstituerede tv-direktør Lars Grarup.

Han understreger samtidig, at tanken ikke er, at DR1 nu skal være fuldstændig finkulturel, men at DR gerne vil være medvirkende til, at eksempelvis Det Kongelige Teater, som alle danskere betaler til, kommer ud til seerne på en ny måde. "Med de nye transmissioner vil vi gerne åbne en dør til et univers, vi ikke har åbnet før. På de aftener, vi sender fra Det Kongelige Teater, vil vi for eksempel lave optaktsprogrammer til operaerne, skuespillene eller balletterne, så seerne er helt med på, hvad handlingen er, og hvad der foregår. Det har vi hidtil taget for givet," siger Lars Grarup, der forklarer, at DR1 også i pauserne vil gå bagom dét, der er sket på scenen.

Både på DR1 og DR2 vil der også være et øget fokus på nyhedsdækningen af kultur og kulturbegivenheder i TV-Avisen og Deadline i den kommende tid, DR2 får et nyt aktuelt kulturdebatprogram, og så vil de nye Tematirsdage, der sendes første gang på DR2 fra tirsdag den 4. januar, cirka hver anden gang handle om kulturemner. Den 11. januar bliver der for eksempel sat fokus på Københavns nye opera, der åbner fire dage senere.

"Der er ingen tvivl om, at temabegrebet på DR2 er blevet meget populært. Mange har et behov for at få sat de fragmenterede billeder, de også ser på tv, ind i en større sammenhæng. Det er der plads til med de flere temaaftener, og specielt kulturstoffet egner sig fint til det, fordi det som regel har mange nuancer," siger Lars Grarup. Udover kulturstof vil tematirsdagene - ifølge DR2-chef Mette Davidsen-Nielsen - også typisk behandle andre af DR2's kerneområder som for eksempel videnskab og historie. Hun forsikrer samtidig, at DR2 også fortsat vil bringe temaer over en længerevarende periode - for eksempel som det skete sidste sommer med dansetemaet 'Dans, dans, dans'.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002