Kontakt os


 

DR tog godt fra ved Tv-festival
Tirsdag 30. november 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR løb af med totredjedele af priserne, da den danske tv-branche fredag aften fejrede sig selv ved at uddele 21 priser. Alene 'Krøniken' fik fem, og seriens producent, Sven Clausen, fik æresprisen.
Hvad der ikke lykkedes for 'Krøniken' ved Emmy-uddelingen i New York tidligere på ugen, lykkedes til gengæld til fulde for den populære DR-dramaserie fredag aften på Amager: nemlig at få en pris. Og det blev endda til hele fem af slagsen, ligesom 'Krøniken's producent, Sven Clausen, DR TV-Drama, blev 'årets Otto', som er en ærespris til en person, der gennem en længere karriere i branchen har udmærket sig.

Ved prisuddelingen på Producentforeningens Tv-festival, blev 'Krøniken' hædret som 'årets tv-drama' og som 'årets program'. Ida fra 'Krøniken' - Anne Louise Hassing - blev 'årets kvindelige tv-skuespillerinde', mens Palle fra samme serie - Anders W. Berthelsen - blev 'årets mandlige tv-skuespiller'. Derudover blev Jørgen Johansson kåret som 'årets fotograf' for arbejdet med 'Krøniken'.

Hvor DR de seneste år har hentet halvdelen af priserne ved festivalen, blev det i år til 2/3 idet 14 ud af 21 tv-priser kom i hænderne på DR-medarbejdere.

Journalisten Christoffer Guldbrandsens portræt af sine forældre og deres farverige vennekreds, 'Rødvinsgenerationen', blev 'årets dokumentarprogram', mens juryen valgte DR2-serien 'Med ret til at dræbe' om modstandsbevægelsens likvideringer som 'årets dokumentarserie'. Serien er baseret på Peter Øvig Knudsens bog 'Efter drabet', og tidligere på dagen fik han for øvrigt også DRs Rosenkjær-pris.

'Debatten', der har Klaus Bundgård Povlsen som vært på DR2, blev kåret som 'årets aktualitetsprogram', mens DR2's samtaleprogram om religion, 'Tal med Gud', der har Clement Kjersgaard som vært, løb med palmerne som 'årets specialprogram'. 'Årets nyskabelse' får DR2-seerne lejlighed til at gense fra den 1. december, idet det blev julekalenderen ’Jul på Vesterbro’ med Anders Matthesen i samtlige roller.

For anden aften i træk faldt der også priser af til 'Drengene fra Angora', der i det virkelige liv hedder Simon Kvamm, Esben Pretzmann og Rune Tolsgaard. Hvor de i aftes ved Zulu Awards ’04 fik en statuette for 'årets danske hit' og 'årets danske originale tv-program', hed fredag aftens vinderkategori 'årets comedy'.

Børne-tv-værten og musikeren Sigurd Barrett sikrede sin sjette pris i 2004 for DR1-programmerne 'Sigurd og Symfoniorkestret', der vandt i kategorien 'årets børne- og ungdomsprogram/underholdning', mens Sebastian Kleins tur til Afrika på DR1 over fire udsendelser i 'Afrikas øje' blev valgt som 'årets bedste journalistiske børne- og ungdomsprogram'.

DRs konstituerede programdirektør, Jette Husum, er meget tilfreds med de mange hædersbevisninger på Tv-festivalen.

"DR vinder i øjeblikket mange priser, og det betyder, at vi allerede nu - godt en måned før året er omme, har vundet flere priser end hele sidste år. Det er, fordi vi har rigtigt gode medarbejdere i vores enheder, som kan levere programmer af høj kvalitet, der er vedkommende for brugerne," siger Jette Husum, der tilføjer:

"Alle de internationale og danske priser, vi har vundet i år, fortæller mig, at vi er på rette vej i forhold til vores mål om at være blandt verdens bedste public service-producenter."

Størstedelen af vinderne ved Tv-festival er fundet af juryer med fagfolk, mens årets program, årets tv-værter og årets tv-skuespillere er fundet ved en undersøgelse lavet af Gallup.

De resterende syv priser blev delt mellem TV3 og TV 2, der fik henholdsvis 2 og 5.

Årets Livsstilsprogram 2004 blev TV3 programmet 'De fantastiske 5' produceret af Strix Television. Og TV3s anden pris gik til programmet 'Par på prøve', produceret af Koncern tv- og filmproduktion, som årets reality-program.

Årets mandlige tv-vært 2004 blev ikke overraskende Jes Dorph-Petersen fra TV 2 og årets kvindelige tv vært 2004 blev TV 2s Cecilie Frøkjær.

Årets Klipper 2004 blev Ole Grønbæk for programmet 'Forbandede Barndom', vist på TV 2 og produceret af TV 2 / Østjylland.

Årets TV-show 2004 blev Niels Hausgaard 'Med hudfarvet hud', vist på TV 2 og produceret af Paseo Film.

Endelig blev 'Hvem vil være millionær' kåret som Årets TV-underholdning 2004. Programmet der vises på TV 2, produceres af Metronome Productions.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002