Kontakt os


 

Nyt nyhedsmagasin på DR1
Fredag 27. august 2004
Af Karsten Jensen
 
Den 30. august har DR1 premiere på et spritnyt magasinprogram men med et velkendt DR-navn. Nyhedsmagasinet genopstår i helt ny forklædning hver aften i forlængelse af 18.30-TV AVISEN og bliver en del af den tidlige Nyhedstimen 18.30 til 19.30.
For nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen er det et længe næret ønske om at kunne præsentere seerne for både en tidlig og en sen nyhedstime på DR1, som nu går i opfyldelse med Nyhedsmagasinet, som fra 30. august danner parløb mandag til torsdag med TV AVISEN 18.30

"De to tilbud til seerne henholdsvis 18.30 til 19.30 og 21.00 til 22.00 skal kunne noget helt forskelligt men tilsammen danner de en helhed af nyheder, reportage, samtalestof, debat, indsigt og baggrundsviden. TV AVISEN 18.30 er det præcise, skarptvinklede overblik over dagens og døgnets begivenheder, og Nyhedsmagasinet skal være det uundværlige kosttilskud, som giver dagen et ekstra pift og ser andre sider af de vigtigste historier", siger nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen og fortsætter:

"Med Nyhedsmagasinet har vi ønsket at styrke aktualiteten, dynamikken og skarpheden i forhold til det gamle 19direkte og det tætte samspil med TV AVISENs daglige nyhedsudbud. Men vi vil samtidig holde fast i noget af det, der blev 19direktes populære kendetegn: nærværet, jordforbindelsen til danskernes dagligdag, debatter der går tæt på mennesket bag dagens historie, og som tør tage fat i tingene uden tabuer og politisk korrekthed".

Magasinchef i DR Nyheder, Judith Skriver, forklarer om Nyhedsmagasinet:

"Vi har en klar ambition om hver dag at dække netop de nyhedsemner og sager, som rammer danskerne og som de gerne tager en snak om hen over kantinebordet eller middagsbordet. Derudover laver vi et helt særligt samarbejde med TV AVISEN om den tidlige nyhedstime, så vi kan love seerne, at vi vil være på pletten med nyhederne, når de er der - også selv om det sker mens Nyhedsmagasinet er på. Når de vigtige nyhederne er der, vil vi og TV AVISEN med det samme bringe dem videre til seerne, enten i form af kravletekster, reporter eller vært".

Nyhedsmagasinets værter bliver to drevne og velkendte DR1-profiler, der er vant til at være seernes advokater - og vant til at lave fjernsyn med mennesker i centrum.

Fra Kontant, TV AVISEN og det royale bryllup bliver Mette Vibe Utzon ankerkvinden i Nyhedsmagasinet, mens Søren Vesterby fra Go´Morgen Danmark, TV AVISEN og 19-direkte fortsætter som vært for Nyhedsmagasinet.

Søren Vesterby og Mette Vibe Utzon skal sammen med redaktør Niels Frid-Nielsen bestyre Nyhedsmagasinet i det daglige. Nyhedsmagasinet får redaktion i både København og Århus og får derudover dagligt dugfriske og aktuelle historier og indslag fra DRs distrikter rundt om i landet.

Nyhedsmagasinet vil indeholde 3 faste moduler:

Dagens historie vil i et 10-12 minutters forløb af live interviews og båndede indslag gå tæt på den historie, nationen taler om i dag. Det, som optager os og som vi gerne vil vide mere om. Dagens historie er også en af de bærende historier i TV AVISEN 18.30. Det kan være storbranden i Nordjylland, busulykke i Tyskland, fodboldstrejke, eller Junibevægelsens storhed og fald.

Dernæst går Nyhedsmagasinet tæt på dagens personlighed. Den hovedperson, som folk taler om, men som vi er sultne efter at vide mere om. Det kan være personligheder indenfor underholdning, politik og medier.

Til sidst runder magasinet af med oplevelsesbaseret reportage, gerne en klassisk nyhedshistorie, udsat for en personlig vinkel. Bagsiden af turisternes Skagen, bunden i vejret på Danmarks forurenede havne eller på oplæsningsturne med Renee Toft Simonsen.

"Vi har opfundet et spritnyt magasin. Ikke bare det, vi kunne, skulle eller burde, men det vi i al ubeskedenhed mener, familien Danmark har brug for. Nyhedsmagasinet vil give de travle, 35-årige familiemennesker overblik over dagens historier og personligheder, så de har samtalestof til næste dag", siger Nyhedsmagasinets redaktør, Niels Frid-Nielsen.

"Jeg synes vi har samlet et stærkt og kompetent hold. Nogle af DR Nyheders mest opfindsomme og dygtige fotografer garanterer for de visuelle oplevelser". På reporterholdet er markante og velkendte folk hentet fra 19-direkte, TV AVISEN og Søndagsmagasinet. På holdet er også Camilla Miehe-Renard, der får sin debut som reporter.

"Nyhedsmagasinet er dagsaktuelt fra først til sidst. Med navnet vedkender vi os arv og gæld til et af flagskibene i DR Nyheder, men navnet er også vores kontrakt med omverdenen: Nyhedsmagasinet fortæller døgnets nyheder i magasinformat", slutter en glad Niels Frid-Nielsen


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002